Tavoros vattenfall

Fiji är fyllt av naturlig skönhet som får öarna att minst sagt vara ett paradis utan dess like. Såväl skog som stränder är oerhört vackra och ser ut som något man ser på tavlor och vykort. Att uppleva denna natur är ett perfekt sätt att verkligen komma ifrån vardagen och njuta av ett vildvuxet lugn som närmast känns förtrollande. Om man gillar att uppleva naturen och allt vad den har att erbjuda så är ett besök till Tavoros vattenfall ett måste.

På Fijis tredje största ö, Taveuni, hittar vi en häpnadsväckande och underbar natur. Här kan man promenera i timmar och bara njuta av vad naturen själv har skapat. Besöker du ön är som sagt ett besök till Tavoros vattenfall ett måste. I Tavoro Forest Park och Preserve hittar vi en spännande regnskog som inhyser tre fantastiska vattenfall. Att ta sig till dessa vattenfall kräver en ganska lång promenad i tuff terräng. Det första vattenfallet man kommer fram till är det mest storslagna och helt klart värt vandringen. Många stannar även här för att bada och njuta av utsikten. Vill man fortsätta till de andra tre blir det ytterligare något tuffare terräng, men man får uppleva lite mindre och nästan magiskt vackra vattenfall och platser. Utsikten kan bäst beskrivas som romantisk.

Det går flera turer hit och det bästa är om man går med erfaren personal som kan visa vägen till vattenfallen. Vissa turer går enbart till det första, medan de flesta tar en till alla tre. Det är ett riktigt äventyr där man får ta sig över floder, krypa och ta sig förbi rolig terräng. Även om du bor på en annan ö är ett besök till Tavoros vattenfall på Taveuni ett måste för dig som älskar natursköna utsikter och roliga vandringar.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Fijiresor