Sevärdheter på Fiji

Fiji är omringat av kristallklart vatten som leder upp till vackra, vita stränder. Det är verkligen ett paradis och alla öar håller samma höga nivå vad beträffar skönhet. Men Fijiöarna har mer att erbjuda än sol och bad, här finns nämligen en hel del sevärdheter som man inte bör missa om man planerar att besöka östaten.

För dig som gillar historia och är intresserad av att veta lite om Fijis utveckling genom åren är ett besök på Fiji Museum ett måste. Beläget i huvudstaden Suva är det lätt att ta sig hit och här får du en unik inblick i allt från arkeologiska och kulturella fynd till hur språk och politik har utvecklats med åren. Bland annat hittar du den sista dubbelskrovade kanoten, eller waqa tabun som det heter på Fiji, här med sin imponerande arkitektur och längd på 13,43 meter. Men även andra arkeologiska fynd så som verktyg som användes för kannibalism på öarna. Museet är beläget vid en vacker trädgård, Thurston, som är den plats där byn Suva ursprungligen låg. Perfekt för en avslutande picknick efter ett besök på museet.

På Suva hittar vi även Mariamma Tempel som varje år håller The fire-walking festival i juni eller augusti. Här får man bevittna när våghalsiga och orädda män går över glödande stenar, en ritual som tog sin början för flera hundra år sedan mellan två olika kulturer, hinduer och fijianer. För hinduerna var detta ett sätt att uppnå ett välbalanserat liv och kunna se det goda i allt. Fijianerna såg en promenad över de glödande stenarna utan att bli skadad som en gåva från gudarna med samlingsnamnet Veli. Detta är en minst sagt rafflande ritual att ta del av och en ypperlig möjlighet att få inblick i kulturen på Fiji. Är du på semester på Fiji under tiden för festivalen är det rekommenderat att besöka Mariamma Tempel.

Om tempel är något som intresserar dig är ett besök på Sri Siva Subramaniya Swami Tempel garanterat något som kommer göra dig imponerad. Detta är ett tempel för hinduer, en rofylld och vacker plats. Den fantastiska arkitekturen och det faktum att det är det största hindutempel på södra halvklotet gör det helt unikt. Utsidan bjuder på en härlig färgexplosion och är verkligen iögonfallande. Tänk på att klä dig propert, och ta av dig skorna om du vill göra ett besök även inuti templet.

Är du intresserad av vacker och förtrollande natur och vill passa på att uppleva detta under din vistelse på Fiji är ett besök till Tavoros vattenfall på ön Taveuni ett hett tips. På Tavoro Forest Park och Preserve finner du tre drömlika vattenfall som alla kommer att imponera på dig. Det första vattenfallet du når i denna regnskog är det största och kanske mest imponerande. För att ta sig till de övriga två, lite mer privata, vattenfallen behöver du ta dig över en flod och krypa lite. Det är helt klart en spännande vandring som görs bäst tillsammans med guider.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Fijiresor