Shopping på Fiji

Shoppingen på dessa vackra öar har en del att erbjuda. Här allt från ett litet shoppingcenter till mysiga små marknader som man kan gå runt på. Besöker du stränderna så kommer du garanterat att se lokalbefolkning som säljer allt från handgjorda krukor till fina halsband. Är du sugen på att köpa souvenirer under din vistelse här har du med andra ord alla möjligheter till det. Men det finns även möjlighet att köpa modernare saker på Fiji och ett besök på de små shoppingcentra som finns i Suva är tillräckligt för att stilla shoppingsuget..

Man kan även passa på att besöka det lilla shoppingcentret i Port Denarau. Här är det öppet från 9 på morgonen till 11 på kvällen och du hittar allt från moderiktiga kläder till mer klassiska plagg och souvenirer. Här finns även ett brett utbud av restauranger som bjuder in till fantastiska måltider. Allt i en avkopplande och vacker miljö.

Skulle den mer lokala fijianska shoppingen locka mer hittar du ett flertal marknader såväl i större städer som lite utanför. Här kan du köpa allt från kläder till handgjorda skålar, mattor, korgar, traditionella lerkrukor och kopior på gamla artefakter från Fiji. Gillar du kultur och vackra saker att ta med hem som inredning eller present till någon du tycker om så är de lokala marknaderna ett perfekt ställe att hitta vackra saker på. Ett tips för att spara lite pengar är att pruta. Inte alla går med på det, men på marknader och speciellt marknader som ligger i utkanten av staden kan man spara en del pengar genom att pruta.

Om du har möjlighet (och pengarna) ska du se till att köpa de vackra och sällsynta svarta pärlorna som plockas runt om i Fiji. Se dock upp för billiga kopior. Vill du köpa äkta svarta pärlor är det bäst att gå in till smyckebutiker som säljer dessa. Du kommer märka på priset vilka som är äkta och inte, vare sig du köper dem löst eller som ett helt smycke.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
©2024 Fijiresor