Mariamma Tempel

De härliga Fijiöarna har mycket mer att erbjuda än bara god mat och romantiska stränder. Här får man uppleva kultur och historia som skiljer sig helt från den svenska. Allt från vackra ceremonier till kannibalism har funnits på dessa öar och alla har en intressant berättelse som alla som gillar historia garanterat kommer att älska. För dig som vill se mer än stränderna är Mariamma Tempel väl värt ett besök.

På Mariamma Tempel hålls varje år ”The fire-walking festival”. Denna kulturella ritual äger rum i juli eller augusti varje år och har arrangerats i många år. Här står hundratals män i kö för att få gå barfota över vita uppvärmda stenar. Ritualen började för flera hundra år sedan och då på den lilla ön Beqa. Ritualen var mellan hinduer och fijianer. Hinduerna som gick över de glödande stenarna gjorde det för att det skulle hjälpa dem att hitta ett välbalanserat liv och kunna se det goda i allting. För fijianerna sågs förmågan att gå över de glödande stenarna utan att skadas som en gåva från en grupp gudar man trodde på då som kallades Veli. Trots de olika anledningarna gjordes ritualen tillsammans av dessa två olika kulturer.

Festivalen pågår i 10 dagar och de som ska delta i festivalen och gå på de glödande stenarna förbereder sig genom att bland annat avstå från sex, inte äta kött och lägga gurkmeja i ansiktet som ett tecken på makt över sjukdomar. Har du möjlighet att se denna festival ska du absolut göra det. Kolla upp vilka dagar som festivalen pågår om du tänkt resa kring juli och augusti. Det blir garanterat ett nervkittlande och spännande sätt att spendera sin semester på. Helt klar något utöver det vanliga man tänker på när man föreställer sig en tripp till Fiji.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
©2024 Fijiresor