Dyka i Fiji

Vill du göra en djupdykning och ta dig ner och se hur livet i Stilla havet ser ut? Att dyka kring dessa öar kommer garanterat att ge dig ett minne för livet och om du någon gång sett filmen Den lilla sjöjungfrun har du fått en bild över hur mycket färg havet har att erbjuda även i verkligheten. Har du inget certifikat för dykning? På flera av öarna har de utbildningar där du kan skaffa dig ett dykarcertifikat. Det finns knappast någon vackrare plats att ta sitt certifikat på.

Det finns flera ställen som bjuder in till fantastisk dykning kring Fijiöarna. Stilla havet och värmen här gör det till ett unikt ställe där havet har mycket färg och liv att underhålla med. Ett av de ställen där många väljer att dyka är Nova Wall som ligger vid ön Waya. Denna vägg sträcker sig 70 meter ner och hela väggen är full med mjuka och vackra koraller. Här kan du få uppleva en riktig blandning av havsdjur som bland annat sköldpaddor, muränor, napoleonfiskar och kräftor. Sikten här är kring 20 meter och passar bra för både nybörjare och avancerade dykare. Barrel Head är ett annat rev som ligger på ön Mana. Vill du ha en lugn dykning där du bara kan njuta av stora koraller och mycket fisk är detta rätt ställe. Här kan du även stöta på en och annan stor sköldpadda och grå revhajar.

En av de bästa platserna på världen för dykning är i Black Rock Corral Garden. Här hittar du såväl hårda som mjuka koraller i flera färger och ännu mer färgsprakande blir det med alla de småfiskar som lever bland dessa koraller. En perfekt plats att ta kort på och njuta av när man väl är hemma igen.

www.soderhavsresor.se
En guldkantsresa till Australiens ikoner med femstjärniga boenden, högklassiga utfärder...
www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
©2024 Fijiresor