Mat och dryck på Fiji

Genom sin blandade kultur har Fijis mat influenser från flera håll. Även om den klassiska fijianska maten fortfarande är populär så har indisk mat letat sig in på menyerna och främst har det kanske satt sina spår genom de fantastiska kryddningar vi hittar på maten här. Att resa hit och äta bjuder på en otroligt kulinarisk upplevelse man sent kommer glömma.

De vanligaste livsmedlen som används i matlagningen är lokala fiskar och skaldjur, fläskkött, kyckling, kokosmjölk, sockerrör, chili samt rotknölar från maniok som är en viktig del i lokalbefolkningens basföda. Vildsvin och fåglar var en stor del av födan innan Fiji blev en koloni. Det vanligaste man äter till maten är ris, och det fijianska köket brukar även stoltsera med den klassiska soppan ”dahl” till samt ”roti” som närmast kan beskrivas som ett tortillabröd.

Vill man testa på en vanlig och traditionell maträtt när man besöker Fiji ska man välja Kokoda, en kall fisksoppa som bland annat innehåller vit fisk, chili, kokosmjölk, koriander och grön paprika. Denna rätt finns att beställa på de flesta restauranger, stora som små.

Du som är intresserad av de lokala drycker som Fiji har att erbjuda kommer inte att bli besviken. Här hittar du lokala öler som Fiji Bitter och Carlton. Östaten gör även egna vinsorter där Suvanna moselle och Meridan moselle är vanliga för såväl lokalbefolkning som turister. Den populära kava-drycken görs på rötter från en sorts pepparbuske och är ett måste att testa när du är på Fiji. Utöver detta görs även spritsorter som gin, whisky, vodka och rom lokalt på Fiji.

Som ni märker har Fiji otroligt mycket att erbjuda inom både mat och dryck. Vare sig du blir inbjuden till lokalbefolkningen, äter på en större restaurang eller på ett litet hak kommer du få en fantastisk upplevelse. Det finns något nytt att testa varje dag och smaklökarna kommer garanterat vilja ha mer av detta kök även när du kommer hem.

www.soderhavsresor.se
Fiska i nationalparken Hinchinbrook Island, en orörd oas och en av Australiens artrikaste...
www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
©2024 Fijiresor