Snorkla i Fiji

När man tröttnat på att bara ligga på stranden och låta solens strålar täcka kroppen kan det vara trevligt att svalka sig i det ständigt varma Stilla havet. När man ändå är nere i vattnet bör man passa på att snorkla och upptäcka vad havets invånare har för sig. Snorkling vid någon av Fijis öar kommer garanterat att ge dig ett färgsprakande minne för livet. Med över 400 arter av koraller och runt 1000 olika fiskarter är det inte svårt att tänka sig hur fantastiskt det faktiskt är i havet kring Fiji. Fiji har även tack vare det stora antalet koraller som sträcker sig över ofattbart stor plats fått smeknamnet ”The soft coral capital of the world”.

Snorkla kan du egentligen göra längs med vilka stränder som helst oavsett vilken ö du befinner dig på. Det är det som gör Fiji så imponerande. Här kan du få se både färgglada koraller samt simma med sköldpaddor och fiskar och även en och annan årfenhaj. Ska du ner i vattnet så är ett bra tips att ha med dig en kamera så att du kan fotografera allt spektakulärt du kommer få se när du snorklar.

Vill du ta dig ut till populära snorkelplatser finns det mängder av sådana mellan öarna Vanua Levu och Taveuni. Platsen heter Somosomo Strait och här ligger bland annat Great White Wall och Rainbow Reef som är väl värt ett besök. En annan plats är Coral Coast som ligger mellan Suva och Nadi. Alla dessa erbjuder goda möjligheter till snorkling och du kan se såväl mjuka som hårda koraller och en mängd olika fiskarter som alla lever och samsas om samma plats. Snorkling är det perfekta sättet att koppla av på och bara njuta av nuet och några av de vackra ting som världen har att erbjuda gömt under havets yta.

www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
www.soderhavsresor.se
Denna förstklassiga drömresa till Bora Bora med extra guldkant är resan för er som...
©2024 Fijiresor