Fiji Museum

För dig som vill göra annat än att ligga på stranden och lapa sol eller bada finns det gott om historia att ta del av när du är på Fiji. Öarna var länge orörda och enbart bebodda av ursprungsbefolkningen, något som man tydligt kan se på flera ställen. En av de sevärdheter som du som gillar historia och kultur bör besöka är Fiji Museum i Suva.

På Fiji Museum får du ta del av arkeologiska fynd som musikinstrument och smycken, kulturella fynd så som hövdingens halsband med en valtand och redskap som användes för kannibalistiska ändamål. Även den sista ”waqa tabun” (dubbelskrovade kanoten) från 1913 finns på plats här och har en längd på 13,43 meter med ett slutet litet rum som skyddade vid dåligt väder. Utöver detta hittar du mycket information om såväl språk som politik. Allt sker i kronologisk ordning vilket gör att du får se hur Fiji har utvecklats genom åren, både innan och efter att ögruppen koloniserades av Storbritannien. De arkeologiska fynden växer sig större kontinuerligt då utgrävningar ständigt görs. Besöker man Fiji fler gånger finns det därför alltid något nytt att upptäcka på Fiji Museum.

Du kan avsluta ditt besök på museet genom att promenera i den vilda och fantastiska trädgården Thurston som Fiji Museum ligger beläget i. Här får allt växa fritt och det är en perfekt plats för dig som vill passa på att ha en picknick i det fria under väldoftande fikonträd. Thurston Garden är dessutom platsen där byn Suva ursprungligen fanns, och det är därför den får växa fritt med tiden. Ett perfekt avslut när man tagit del av Fijis historia.

Fiji Museum ligger beläget i huvudstaden Suva och har öppet mellan 9.00 och 16.30 måndag till lördag. Du kan enkelt ta dig hit med buss eller taxi, och bor du i närheten kan du ta en härlig promenad hit.

www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
www.soderhavsresor.se
Fiskeresan till Cooköarna med enastående tropiskt fiske efter bonefish och giant...
©2024 Fijiresor