Viti Levu

Ön Viti Levu är med sin area på 10 388 kvadratmeter den största av Fijis över 300 öar. På denna paradisö kan man njuta av vackra stränder där man kan ligga i skuggan av exotiska palmer och ta ett dopp i det varma och klarblå Stilla havet. Ett besök på denna ö ger dig även möjlighet att vandra i den vackra terrängen och uppleva öns långa och unika historia. Man kan välja att bo på allt mellan stora hotell i huvudstaden till att leva mer tillsammans med lokalbefolkningen i de mindre byarna runt om på ön. Det finns med andra ord något för alla här.

Hit åker många familjer för att få en avkopplande och vacker semester att minnas länge. Det tropiska klimatet gör Viti Levu till en härlig plats för solsemester och här finns även mycket att se och göra. Även många par åker hit för att njuta av såväl ön som av varandra. Det är en fantastiskt romantisk plats, något som gör den perfekt för såväl smekmånad som bröllop. Väl på plats är det lätt att förstå varför det är en favorit för par som vill ha en romantisk resa tillsammans.

Huvudstaden Suva och andra städer
Ön Viti Levu är även platsen för Fijis största stad, tillika huvudstad, Suva. Suva ligger på den östra sidan av ön och här bor den större delen av Fijis befolkning tack vare dess storlek och dess perfekta läge och klimat. Befolkningen räknas till omkring 170 000 personer inkluderat alla förorter. På den östra delen av Fiji är klimatet mer fuktigt medan den västra sidan är betydligt torrare och har en tuff terräng som är resultatet av flera vulkanutbrott. Därför har den västra sidan ett begränsat antal invånare och såväl lokalbefolkning som turister håller sig mer till den östra sidan och huvudstaden. På Viti Levu hittar vi även, tack vare dess unika och varierande terräng, Fijis största berg Tomanivi som är 1324 meter högt. Vill man ta sig hit går det flera transporter från Suva så du kan spendera en dag vid detta vackra berg. Vill du besöka eller bo på andra orter än Suva kan du välja mellan bland annat Nadi, Ba, Nausori, Sigatoka och Lautoka. Alla placerade längst kusten.

Boende på Viti Levu
Att bo på Viti Levu är att bo och vakna upp på ett ställe som ser ut som ett perfekt vykort. Stränderna och boendet här är verkligen något utöver det vanliga. Då detta är den största av paradisöarna som tillhör Fiji finns det också gott om boenden att välja mellan när man reser hit. Vill du bo i huvudstaden kan du räkna med att priserna ligger något högre för hotellen. Vill du hellre uppleva lite mer av Fijis kultur kan du hitta flera hotell i kringliggande städer och byar där du kan bo billigare och fortfarande väldigt fint. För dig som vill njuta av lugnet på ön är de mindre städerna något att rekommendera där man får uppleva paradiset utan att trängas tillsammans med flera andra turister.

www.soderhavsresor.se
En fiskeresa med mångfald av tropiska fiskarter i västra Australien.
www.soderhavsresor.se
Boka en romantisk resa till en av de vackraste platserna i Söderhavet, Franska...
©2024 Fijiresor