Att göra på Fiji

Oavsett vilken ö du besöker på Fiji bjuder den in till flera aktiviteter. Om du inte enbart vill ligga på stranden och dränka kroppen i sol kan du ta dig i vattnet och uppleva hur livet är bortom land, nere i havet. Stilla havet erbjuder en stor variation av fiskar och växter som gör det till ett spännande och vackert äventyr att ta del av när man är på plats. Vare sig du reser tillsammans med din familj eller med din partner bör du passa på att dyka eller snorkla kring någon av öarna.

Fiji är känt för sina vackra korallrev och sitt färgrika undervattensliv. Även om man dykt eller snorklat på andra platser i världen kommer dessa aktiviteter i Fiji garanterat att skapa minnen för livet. Det är en upplevelse som får en att se och uppskatta det vilda livet under vattenytan. Detta gäller både om du gör djupdykningar lite längre ut eller om du bara väljer att snorkla längs med stränderna.

För dig som gillar att dyka och vill se allt i havet både djupare ner och längre bort så finns det många möjligheter till det på Fijis öar. Ett av de rev du bör besöka är Barrel Head vid ön Mana som passar dig som vill glida runt och dyka i lugn och ro. Med sina stora koraller och den breda floran av fiskar är det ett ställe som lämpar sig för både nybörjare och vana dykare. Här kan du också stöta på grå revhajar och vackra sköldpaddor. En annan plats är Nova Wall, en undervattensvägg på 70 meter som ligger vid ön Waya. Hela väggen är täckt med koraller i alla dess färger och allt från fina napoleonfiskar till tuffa muränor bor tillsammans i detta rev. I Fiji ligger även en av världens bästa platser för dykning, nämligen Black Rock Corral Garden. Här lever flera olika sorters koraller, såväl mjuka som hårda, tillsammans med en stor variation av fiskar. Det är en utmärkt plats att ta kort på och få med sig minnen hem att njuta av och tänka tillbaka på. Det är en syn som slår det mesta vi kan hitta i världen.

Om du inte har något dykarcertifikat och inte heller har tid eller pengar till att skaffa ett när du är på Fijiöarna behöver du inte vara ledsen. Snorklingen här är nämligen helt fantastisk den också och tack vare den goda sikten i detta klara och varma vatten ser du mycket även från vattenytan. Snorkla kan du göra var som helst kring alla öar, men det finns populära platser som många snorklare söker sig till. En av dessa platser är Coral Coast som ligger mellan Nadi och Suva. En annan plats är Somosomo Strait med Rainbow Reef och Great White Wall som ligger mellan Vanua Levu och Taveuni. Här kan du uppleva allt från korallrev till sköldpaddor och nyfikna årfenhajar på nära håll. Kort och gott en unik och fantastisk upplevelse.

www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
www.soderhavsresor.se
Nordön på Nya Zeeland är perfekt att upptäcka i husbil. Det finns mängder med vackert...
©2024 Fijiresor