Klimat och väder på Fiji

Fiji är en vacker ö som ligger belägen i Stilla Havet, närmare bestämt i den södra delen av detta stora hav. Därför är klimatet här varmt och härligt oavsett tid på året. Det tropiska klimatet är helt annorlunda från det skandinaviska, något man bör ha i åtanke innan man reser hit.

Då det är ett tropiskt klimat som råder här är även antalet regndagar ganska många. Man brukar räkna med att antalet regndagar är mellan 13 och 19 dagar per månad, beroende på vilken månad. Kolla därför alltid upp hur prognoserna brukar se ut den månad som du tänkt åka hit. Viktigt att veta är även att cyklonsäsongen på Fiji sträcker sig mellan november till april tack vare vattnets höga temperaturer. Detta är ännu ett skäl till att kolla upp vädret för att undvika den lilla risken för oväder som finns.

Temperaturerna på Fiji varierar inte mycket under året tack vare öns placering vilket gör Fiji till ett perfekt resmål om man söker efter värme. De lägsta temperaturerna ligger på mellan 19 och 21 grader, medan de högsta brukar vara kring 26 till 30 grader året om. Det gör att vattentemperaturen här alltid är behaglig och bjuder in till bad.

Bästa tiden att åka hit är mellan maj och oktober då temperaturerna är något behagligare (kring 27 grader) och risken för oväder och cykloner är som minst.

Klimatet på Fiji är annat än vad de flesta av oss skandinaver är vana vid. Därför är det viktigt att du som reser hit ser till att dricka mycket vatten för att undvika uttorkning och tar hand om din kropp utvändigt med solskydd. Detta gäller både under långa och korta vistelser. På så vis kommer du kunna uppleva denna fantastiska ö på allra bästa sätt.

www.soderhavsresor.se
Sol och badupplevelse på en riktig söderhavsö!
www.soderhavsresor.se
Flugfiske i sagolik natur!
©2024 Fijiresor