Visum och vaccinering

Oavsett vart man ska resa gäller det att ha koll på vilka visum som är ett måste samt vilka vaccineringar som är krav eller rekommenderade. Detta gör att man är förberedd och att man ger kroppen det skydd den kan komma att behöva i landet man reser till. Fiji är inget undantag för detta.

Sedan i december 2009 behöver svenska medborgare inte längre skaffa visum för att resa till Fiji-öarna. Detta gäller både om man reser som turist och om man ska göra affärsbesök. Det gör det enkelt att ta sig hit och man behöver inte tänka på att ha en godkänd visumansökan innan man kommer fram.

När det kommer till vaccin så finns det en del sprutor man bör ha koll på. Vanligt förekommande sjukdomar är Hepatit A och B, så en vaccinering mot detta är också något som rekommenderas. Ska du leva med fijianerna under 6 månader eller längre rekommenderas även vaccin mot tuberkulos. Och vid en resa på över 3 veckor där du äter mat utanför turistställen eller bor med fijianer bör du även vaccinera dig mot tyfoid. Denguefeber är något som är vanligt förekommande på Fiji, detta sprids ofta genom myggor och eftersom det inte finns något vaccin mot denguefeber är det därför viktigt att man skyddar sig så gott det går mot myggbett.

Det kan kännas svårt att komma ihåg och veta vilka vaccineringar som är lämpliga inför sin resa. Om du känner dig osäker är det bäst att ta kontakt med din läkare och berätta att du ska åka till Fiji, hur länge du ska vara där, hur du ska bo och leva där samt om du ska besöka andra ställen. På så vis kan de ge dig alla de vacciner som eventuellt behövs.

www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
www.soderhavsresor.se
Talofa lava, välkommen till Polynesiens hjärta och det genuina Söderhavet! Denna vackra...
©2024 Fijiresor