Fijis öar

Fiji har över 300 otroligt vackra öar som alla inbjuder till underbara dagar och härliga upplevelser. Här är det alltså inte svårt att hitta sin egen pärla vare sig man gillar avskildhet eller om man vill ha ett shoppingparadis. Bland dessa 300 öar finns det två stycken som är större och som är de mest populära för turister att besöka och bo på. Dessa är Viti Levu och Vanua Levu och här finner man cirka 87 % av Fijis befolkning.

Viti Levu har cirka 580 000 och är Fijis största ö. Här hittar vi bland annat huvudstaden Suva som har ca 170 000 invånare med förorter. Huvudstaden är även Fijis största stad och ligger på den sydöstra delen av denna ö. Viti Levu har en rik turistnäring och är ett populärt resmål för många, såväl par som familjer. Här kan man njuta av sol och bad i det klarblå vattnet, modern shopping och mer kulturrik shopping samt ta sig ut mot den västra sidan eller mitten av ön där terrängen skapar en unik och vacker miljö. Varför inte ta en resa över dagen till Fijis största berg, Tomanivi, som ligger på Viti Levu.

Den näst största ön som ingår i Republiken Fijiöarna heter Vanua Levu som har cirka 130 000 invånare. De flesta invånarna bor på de två större orterna, Labasa och Cakaudrove. Denna ö har inte lika många turister som Viti Levu, men är en otroligt vacker ö som bjuder in till mycket historia och vattenaktiviteter. Dykning och båtkörning för turister är två saker som är viktiga för öns ekonomi och mycket fokus ligger på detta. Vill du lära dig att dyka och uppleva havet med färgsprakande fiskar är detta alltså ön du ska åka till. Boende hittar man lättast på huvudgatorna i de större orterna. Detta är helt klart en ö som man bör besöka när man är på Fiji.

www.soderhavsresor.se
Roadtrip med extra guldkant för finsmakare med förstklassigt boende, välkända...
www.soderhavsresor.se
Denna fiskeresan till Australien ger en unik chans till flugfångad marlin från sand...
©2024 Fijiresor